Kanalizacijski vodi, tampon, pereči cestni problemi...

svet december

Na zadnji seji v letošnjem letu so se svetniki  seznanili z aktivnostmi in opravljenim delom v zadnjem mesecu.

Komunala je sanirala poškodovane cevi objekta na Sp.Škofije 207 in premestila ter uredila ekološki otok. Dokončana je bila letošnja naložba v vrednosti 90.000 evrov v tri krake kanalizacije na  Zg.Škofijah:  kanali FT 42, FT 12-13 in FT29-1. Na Sp. Škofijah je Darko Počkaj poskrbel, da je upravljalec  montiral dodatne tri luči javne razstveljave  (pred Staro pekarno, pri Merkatorju in pri uvozu na cesto pod parkiriščem pred zelenjavo). Na MOK oziroma Urad za javne gospodarske službe in promet so bili poslani dopisi zaradi problemov cest v zaselkih, kjer živijo družine  Matič, Makor in Kramberger. Na Marjetico Koper so bile poslane urgence za ureditev EO Tinjan, Tretje Škofije, Čuk. UJGSP je predal nalog izvajalcu za izgradnjo  petih povoznih ploščadi za umirjaje prometa v okolici šole in na cesti Škofije-Tinjan

Vaški odbor Druge Škofije je dal vlogo za odobritev tampona in svet je sprejel sklep,  da se za redno letno vzdrževanje poti Druge Škofije – Lama  odobri  vaškemu odboru Druge Škofije dobava  10 kubikov zemeljskega tampona. Tajništvo KS bo izdalo naročilnico CPK, vaški odbor bo izvedel razgrnitev in uvaljanje materiala.

Svetniki so družbi LBS –Vell d.o.o  odobrili moratorij na plačilo najema do marca 2017, ker je prenova lokala bivšega Kornerja dolgotrajnejša in zahtevnejša od predvidene.

Studiu  IBK bo naročena  izdelava projekta za izvedbo  urejanja terase pred slaščičarno in dostopne rampe za ljudi s posebnimi potrebami do obeh lokalov v pritličju  zadružnega doma. Nova terasa bo velika 40 kvadratnih metrov.

Skladno s 43. členom statuta je svet sprejel tudi sklep  o sklicu  delnega zbora krajanov Zg.Škofije v drugi polovici februraja 2017. Osnovna tematika zbora bo informacija o izgradnji kanalizacije in obnove vodovodnega omrežja ter ostale komunalne obveze MOK na tem območju ter prostorsko načrtovanje (OPN). Zbor bo v Zadružnem domu, ker na Zg. Škofijah živi preko 1.000 ljudi.

Svetniki so leto zaključili s prijetnim druženjem.

Deli: