Kino za otroke - Miniserija Muri

muri

Živa in Borut Semolič, ki sta zaslužna za predvajanje sta za nas povedala:  

"V soboto dopoldne smo v zadružnem domu pripravili kino za otroke. Skupaj smo si ogledali prve tri dele slovenske risane Miniserije Muri. Zgodba je osnovana na dobro poznanih junakih iz knjige Maček Muri, avtorja Kajetana Koviča. Skozi vse tri dele miniserije nas spremljajo pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk.

Zgodba se začne ko ‘... zapoje zvonček v uri, prebudi se maček Muri …’. Na ta dan ima muca Maca rojstni dan in ker ji Muri želi za darilo podariti nekaj posebnega, jo že zjutraj povabi na kosilo. Maca navdušena sprejme povabilo. V drugem delu se Muri odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagodi ropar Čombe. K sreči pa se njegov sprehod le srečno konča in z Maco se odpravita na kosilo. V tretjem delu spoznamo najboljšega kuharja v Mačjem mestu – Žaneta. Ko je čas za kosilo, pa jo Žane ucvre iz gostilne. Nihče ne razume zakaj a se kmalu izkaže, da v gostilni straši! Pogumni mucki z Murijem na čelu se odločno odpravijo rešiti gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

V popolnoma prenovljeni vizualni podobi Murija in ostalih junakov se tako srečajo že poznani junaki in glasba ter novi in hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti. 

V pričakovanju, da bodo ustvarjalci naredili še dva dela miniserije Muri, bo morda potrkala nova priložnost za škofijske otroke za ponovno povabilo v kino."

To je bilo prvo predvajanje avdiovizualnega dela v dvorani po zelo dolgem času.  

Fotogalerija

Deli: