Kmalu bodo Jelarji spet Elerji

Elerji

Mestna občina Koper je včeraj objavila poziv k predhodnem posvetovanju o predlogu za preimenovanje naselja Jelarji naselje Elerji. Krajani so namreč pred štirimi leti oblikovali pobudo o spremembi imena kraja in  predlog o spremembi imena utemeljili z zgodovinskimi viri, kjer je navedeno, da se uporaba imena Jelarji pojavi šele po letu 1955, medtem ko se je skozi vsa časovna obdobja uporabljalo poimenovanje Elerji. 

 Pozitivno mnenje k spremembi, administrativnega in geodetskega imena Jelarji, je podalo tudi Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Geodetska uprava pa je potrdila, da v Sloveniji naselje z imenom Elerji še ne obstaja, kar obeta ugodno rešitev pobude.

Predlog za preimenovanje kraja je objavljen na uradni spletni strani Mestne občine Koper in na spletni strani KS Škofije. V času posvetovanja je predlog  javno razgrnjen v vhodni avli upravne stavbe Mestne občine Koper (Verdijeva ulica 10). Ogled razgrnjenega predloga je možen v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 17. ure in v petek od 8. do 13. ure.

V času predhodnega posvetovanja je možno mnenja, predloge in pripombe k predlogu za preimenovanje podati pisno, na mestu javne razgrnitve kot zapis v knjigo pripomb in predlogov, oziroma po pošti, na naslov Mestne občine Koper, Verdijeva 10, Koper, ali na elektronski naslov obcina@koper.si

Na spletni strani KS Škofije je poziv objavljen pod rubriko Za krajane, Uporabne informacije (http://www.ks-skofije.si/admin/index.php?module=content&action=attachments&id=28#)

 

Deli: