Koncert treh zborov navdušil publiko na Škofijah

Koncert treh zborov

Mepz Obalca Koper in JSKD OI Koper sta v soboto organizirala KONCERT TREH ZBOROV, ki se je odvijal  v dvorani Hermana Pečariča v Zadružnem domu Škofije. Nastopali so: Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli, Mešani pevski zbor Obala Koper in Mešani pevski zbor Obalca Koper.

Pevke in pevce MEŠANEGA PEVSKEGA ZBORA BISTRICA OB SOTLI že 37 let druži in povezuje zborovska pesem. Redno se udeležujejo pevskih revij in regijskih tekmovanj v Sloveniji ter mednarodnih tekmovanj v tujini, kjer posegajo po zavidljivih rezultatih. Najbolj so ponosni na dolgoletno sodelovanje s Pihalno godbo Schloss Zeil iz Nemčije, s katerimi se na vsaki dve leti srečujejo že 20 let. Na regijskih tekmovanjih Od Celja do Koroške; so osvojili eno bronasto in tri srebrna priznanja, ter eno tretjo in eno drugo nagrado. Na mednarodnem tekmovanju Zlatna lipa Tuhlja eno prvo mesto in grand prix, ter eno srebrno priznanje. Z Mednarodnega tekmovanje Samoborsko Protuletje so se leta 2015 vrnili z zlato plaketo in prvim mestom. MePZ Bistrica ob Sotli vodi že trinajsto sezono zborovodkinja Špela Drašler.

MEŠANI PEVSKI ZBOR OBALA KOPER je bil ustanovljen leta 1977 in že več kot 40 let predstavlja enega vidnejših zborovskih sestavov na Primorskem. Aprila 2012 je osvojil že dvanajsto zlato plaketo na državnem zborovskem tekmovanju »Naša pesem«. Pevke in pevci radi poudarijo, da so še posebej ponosni, ko njihovo kakovost s prvim mestom in zlatimi odličji potrdijo v tujini. V zadnjih letih je tako bilo v Italiji (Rimini, 2008, »C. A. Seghizzi«, 2011), na Nizozemskem (2006), v Nemčiji (Miltenberg, 2010) ter Bosni in Hercegovini (Prijedor, 2014). Pevci z veseljem sodelujejo z drugimi zbori, orkestri in organizacijami, z naročili novitet pa aktivno vzpodbujajo ustvarjanje mlade slovenske skladateljske generacije. Od septembra 2017 vodi zbor priznani slovenski skladatelj Andrej Makor.

MEŠANI PEVSKI ZBOR OBALCA KOPER je bil ustanovljen leta 2001. Gostoval je v Nemčiji, Srbiji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Avstriji, Češki in Italiji. Na tekmovanjih je dobil več nagrad: tri srebrne in eno zlato na Regijskih tekmovanjih v Postojni, leta 2007 je kot najboljši zbor primorske regije nastopil na zaključnem koncertu v Slovenski filharmoniji v Ljubljani, leta 2008 je na »Sozvočenjih« primorske regije prejel priznanje za najboljši program, leta 2008 je na mednarodnem tekmovanju v Olomoucu na Češkem osvojil srebrno plaketo, leta 2016 se je z mednarodnega tekmovanja Zlatna lipa vrnil z zlato plaketo in leta 2017 je na mednarodnem zborovskem tekmovanju Aurora Cantat prejel dve zlati plaketi. Oktobra 2018 je na mednarodnem zborovskem tekmovanju Claudio Monteverdi Benetke (IT) prejel srebrno plaketo. Od 2012 zbor uspešno vodi Sonja Mezgec.

Koncert so omogočili: MOK, JSKD OI Koper, KS Škofije, MePZ Obalca Koper.

Fotogalerija

Deli: