Koncert za Saro Mavri

koncert za Saro

 

“Tako ne morem več živeti,” je obupana Sara Mavri, 25-letna študentka iz Kopra. “Težave s spominom in koncentracijo, vrtoglavice, kronična utrujenost, slabosti, bruhanje ... In ta grozen glavobol. Kot da bi imela glavo nenehno v primežu,” je za Primorske novice povedala Sara in razložila svojo trnovo pot najprej sploh do diagnoze in potem v iskanju rešitve za hude zdravstvene težave.

Prepričana je, da je izvor njenih težav cista pinealne žleze (češerike ali epifize) v možganih, ki so ji jo odkrili lani septembra. Gre sicer za benigni tumor, a ker ta še raste, je Sarino življenje brez operacije ogroženo. Cisto je potrebno odstraniti in tako zahtevno možgansko operacijo bi rada opravila v tujini. Za poseg pa nujno potrebuje denar. 

Na Krajevno skupnost Škofije se je s prošnjo po pomoči pri organizaciji dobrodelnega koncerta v dvorani obrnila ga. Maja Premelč Ban skupaj s starši Mavri. V nedeljo, 21.2. bo dvorana polna petja in glasbe za Saro. Nastopali bodo: solistka Tina Knafelc, Vasko - Mambo Kings, zbor Brnistra, Kvartet 7 plus, Šturle, Luka Zavišič trio in NiPanike.

Koncert bosta vodila Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič.

Pridite na lep večer in pomagajmo Sari.



Deli: