LAS tudi za Sp. Škofije

LAS Istre

Regionalni razvojni center Koper, vodilni partner LAS Istre, je junija objavil Javni poziv LAS Istre v letu 2017 za izbor operacij, sofinanciranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (skrajšano: ESRR),  za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Istre 2014-2020.

Poziv je namenjen projektom, ki ustvarjajo nova delovna mesta, razvoj človeških virov za potrebe podjetniškega delovanja in promocijo podjetništva ali večje vključenosti mladih, žensk in drugih ranljivih skupin. Vse podrobnnosti o pozivu in delovanju LAS Istra je mogoče najti na http://www.las-istre.si/javni-razpisi-las.

Namen javnega poziva je izbor operaciji (projektov), katerih rezultati prispevajo k uresničevanju ciljev Strategije lokalnega razvoja lokalne akcijske skupine za območje občin Ankaran, Izola, Koper in Piran 2014-2020 in sofinanciranje njihovih stroškov. Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in znotraj tega v okviru podukrepa »Podpora za izvajanje operaciji v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«. Sredstva za sofinanciranje LAS je dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (skrajšano: ESRR).

Okvirna višina razpisanih sredstev za sofinanciranje operacij iz sklada ESRR, iz tega javnega poziva, znaša 631.259,00 EUR.

Upravičeno območje:

Do sredstev ESRR so upravičena samo naselja, ki so vključena v finančni okvir ESRR, in sicer:

-          somestje Izola in Piran

-          Jagodje, Ankaran, Lucija, Portorož      

-          Dekani, Dvori-Korte, Gračišče, Hrvatini, Marezige, Sečovlje, Sp. Škofije, Strunjan, Sv. Peter, Šmarje

Do sredstev ESRR ni upravičeno naselje Koper.

Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za operacije sofinancirane iz ESRR znaša 80 %.

Rok za oddajo vlog je do vključno1. 09. 2017.

In kaj je LAS? LAS Istre (Lokalna akcijska skupina za območje občin Ankaran, Koper, Izola in Piran) je javno-zasebno partnerstvo, sklenjeno z namenom skupnega nastopa pri uresničevanju ciljev Strategije lokalnega razvoja za območje občin Ankaran, Koper, Izola in Piran ter črpanja sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada, Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 

 

Deli: