Lucienne Lončina

Lucienne in Igor za Dan žena

Lucienne Lončina je Angležinja, ki jo je ljubezen pripeljala v Slovenijo in živi na sosednjem hribu v Hrvatinih. Predvsem pa je Lucienne mednarodno priznana, dovršena pianistka in izjemna vokalistka. S širokim repertoarjem različnih žanrov, neverjetnim ritmičnim izvajanjem in v edinstvenem individualnem slogu vedno ustvari odlično in nepozabno glasbeno predstavo.

Širni Sloveniji je znana kot nepozabna žirantka šova Slovenija ima talent, velja za žensko s srcem, ki rada pomaga in s svojimi zlatimi članicami Lions kluba Portorož Zarja številne razveseljuje s svojimi človeškimi dejanji.

Po diplomi na glasbeni akademiji v Veliki Britaniji in glasbenem udejstvovanju, je svojo življensko zgodbo in kariero v Sloveniji nadaljevala pred 20 leti. Začela je s pisanjem besedil za glasbenike, na primer za Šank Rock. Leta 2001 je napisala  angleško različico besedila pesmi Nuše Derenda Energy za Pesem Evrovizije. Skupaj z Nušo Derenda je Lucienne takrat nastopila na evrovizijskekm odru, na katerem je Slovenija dosegla eno svojih najboljših uvrstitev. 

Težko je našteti, kje vse je že nastopala in kam vse jo vabijo, na koliko eksluzivnih dogodkih je gostom pričarala nepozabno vzdušje, v koliko prestižnih hotelih so poslušali njen klavirsko pevski program.

Sama je izpostavila referenčne predstave na svetovno priznanih Jazz festivalih v Benetkah, v Londonski kavarni in v Porto Cervu  na Sardiniji.

Fotogalerija

Deli: