Marjetica s pomočjo policije očistila zasebno in javno parcelo v centru Škofij

Zdenko Šturman

Danes je v skladu z ureditveno odločbo Občinskega inšpektorata MOK stekla izvršba izpraznitve oziroma odstranitve stvari iz dvorišča Zdenka Šturmana  na Sp. Škofijah , ki jo je izvaja podjetje Marjetica Koper d.d.. Pri tem je pomgala policija in promet skozi center je bil urejen po enem voznem pasu.

Gre za res pomembno stvar za kraj, ki  kaže, da je mogoče z aktivnostjo in vztrajnostjo krajanov ter krajevne skupnosti doseči razrešitev tudi tako hudih problemov kot je bil ta.

Sosedje so namreč že dolga leta opozarjali in pisali pristojnim inštitucijam, naj ukrepajo zaradi nedovoljenega odlaganja in kopičenja komunalnih in drugih kosovnih odpadkov na naslovu Sp. Škofije 62, št.parcele 248, k.o. Škofije. Tudi Svet KS je večkrat obravnaval (zadnjič 20.9.2017) problematiko neprimernega in sanitarno oporečnega zbirateljstva g. Šturmana, o njej obveščal pristojne ter  podpiral napore vseh, da bi naslovljene inšpekcije končno le opravile svoje delo. Veterinarskemu inšpektorju je KS potrdila sodelovanje ob skupnem ogledu vseh pozvanih inšpekcijskih organov na terenu.

Konec februarja letos je bila na naslov občinskega inšpektorata ponovno poslana prijava kršitev s podrobnim opisom nepravilnosti, ki se neprekinjeno in nemoteno odvijajo na lokaciji stavbe in funkcionalnega zemljišča na naslovu Sp.Škofije 62, št.parcele 248, k.o. Škofije, kot tudi na lokaciji sosednje parcele št. 492/5, k.o. Škofije. Glede tega je tekla tudi tožba MOK glede vrnitve nezakonito zasedene parcele št. 492/5 s strani g. Zdenka Šturmana, ki jo je občina dobila in je izvršljiva od lani.

Na zboru občanov je predsednik sveta v okviru 32 vprašanj županu vprašal tudi zakaj občina še vedno ne ukrepa in počisti deponijo nevarnih kosovnih odpadkov v samem centru Sp.Škofij na občinski parceli.

Zdaj je Občinski inšpektorat v zadovoljstvo mnogih ukrepal in center kraja bo še bolj urejen.

Fotogalerija

Deli: