Medgeneracijski pesniški večer

Istrski grmič-Milje, poezija

V sredo, 20. aprila, je ob mednarodnem dnevu knjige potekal na šoli Škofije zanimiv pesniški večer. Organiziralo ga je Kulturno društvo Istrski grmič ob sodelovanju domače osnovne šole.

Prizorček o branju in pomenu knjige sta zaigrali učenki Ana Mavc in Danaia Stič. Nato so se obiskovalcem na izviren način predstavile domače avtorice pesniških besedil: Vera Vezovnik, Katarina Kalaba, Zorka Podobnik, Vida Kušče in tudi že v slovenskem merilu priznana pesnica Ines Cergol.

Na pesniški večer so bili povabljeni tudi nekdanji učenci, ki so pred osemintridesetimi leti kot sedmošolci in osmošolci z navdušenjem snovali svoje prve verze. Izdali so dve pesniški glasili z imenom Utrinki. O njihovem ustvarjanju je spregovorila tedanja učiteljica slovenščine Vida Kušče. Prisluhnili smo tudi nekaj pesmim iz Utrinkov. Ob koncu se je predstavila še sedanja generacija učencev višjih razredov, med katerimi je bilo največ šestošolcev. Publiko so navdušili s svojimi vsebinsko raznolikimi in duhovitimi pesmimi. Njihova mentorica Irena Abram nam je zaupala, da zelo radi ustvarjajo pa tudi nastopajo. Dogodek sta z glasbenimi točkami popestrila učenca Andraž Rešek in Tadeja Udovič Kovačič.

Medgeneracijski pesniški večer je minil v prijetnem in sproščenem vzdušju. Spoznali smo, da je med nami veliko ustvarjalnih krajanov tako med starejšimi  kot med mladimi.

Vlasta Jerman

Fotogalerija

Deli: