Na Škofijah imamo državnega prvaka

bronx31-37

Sanje malonogometnih delavcev iz Škofij so se končno uresničile. Pred polno dvorano Burja so Bronxi iz selekcije U15 premagali ekipo Ribnice in se veselili sploh prvega klubskega naslova državnega prvaka.

Bronxi so angažirali vse svoje moči in organizirali dogodek, ki se ga ne bi sramovali v katerem koli športu niti v članski kategoriji. Pričakovanja so bila posledično visoka, vendar je končni obisk nekoliko presenetil tudi vedno optimistične domačine. Skoraj 700 bučnih navijačev na tekmi starejših dečkov je zagotovo mejnik, ki ga bo težko preseči.

Začetek tekme je pokazal, da so domači igralci v srečanje vstopili pod velikim pritiskom, kar so gostje izkoristili in v 6 minuti povedli. S časom so mladi Bronxi uredili svoje vrste in postajali vedno bolj nevarni. Čez pet minut smo tako v dvorani dočakali prvo erupcijo veselja. Aleksander Stanič je namreč izzid izenačil. Zadetek je fantom dal dodatnih moči in v 15 minuti tekme je Enej Marsetič po samostojnem prodoru domače popeljal v vodstvo. Sledilo je še nekaj zgrešenih priložnosti domačih, kar so gostje kaznovali z izenačenjem tik pred koncem prvega polčasa.

V drugem polčasu so domači na krilih navijačev pritiskali proti gostujočim vratom, vendar do zadetka kar ni hotelo priti. V 27 minuti pa je gostujoča obramba le klonila. Po lepi akciji celotne domače ekipe je žogo v prazno mrežo zabil Marsetič. S svojim drugim zadetkom na tej tekmi je ekipi tlakoval pot do končnega zmagoslavja. Do konca tekme je bilo še veliko časa, minute pa so tekle izjemno počasi. Mladi Bronxi so si ustvarili še nekaj izjemnih priložnosti vendar zadetka do konca tekme niso več dosegli. Kljub temu so ohranili mirno kri in gostom niso dovolili do novega izenačenja, saj bi le to pomenilo njihovo zmago v skupnem seštevku.

Zaključne minute tekme so potekale v izjemnem vzdušju polne dvorane katera je dobesedno eksplodirala ob zadnjem pisku sirene. Sledili so trenutki izjemnega veselja  nato pa svečana podelitev. Bronxi so na zadnji tekmi le nadgradili kar so kazali že skozi redni del sezone. Odigrali so 18 tekem. 2 krat so igrali neodločeno, le 1 krat izgubili in kar 14 krat zmagali, zato so več kot zasluženo prejeli pokal za zmagovalca lige.

V tej sezoni so poleg odličnih ekip pri Bronxih izstopali tudi nekateri posamezniki. Dva od njih sta bila nagrajena tudi s strani zveze takoj po končani tekmi. Lukas Mačak je bil najboljši strelec v starostni kategoriji U13. Enak dosežek pa je uspel tudi Aleksandru Staniču v kategoriji U15. Zagotovo bi si podobno priznanje zaslužil tudi Andrej Baruca, ki je bil daleč najboljši vratar tako v selekciji U15 kot tudi v starejši U17, a letos NZS žal ni podeljevala priznanj v tej kategoriji.

Po končanem uradnem delu je sledilo še sklepno dejanje ob spremljavi skupine Ni panike, katero se je zavleklo pozno v noč. Tudi ta del prireditve je pokazal, da šport združuje, saj so se skupaj  družili tako igralci kot navijači obeh ekip. Vsi skupaj so to nedeljo dokazali, da futsal kot šport nezadržno napreduje  in postaja vedno bolj popularen.

Fotogalerija

Deli: