Na Škofijah je zadišalo po praznikih

diši po praznikih

Uvodoma je prisotne pozdravila predsednica KD Vlasta Jerman, ki je  poudarila, da je v današnjem času, ko so v ospredju predvsem materiale vrednote, zelo pomembno, da se družimo , prisluhnemo drug drugemu in skupaj doživljamo lepe trenutke. Temu je bila namenjena tudi predpraznična prireditev. Dvorana Zadružnega doma je bila napolnjena do zadnjega kotička. Obiskovalci so z zanimanjem spremljali bogat kulturni program in s toplimi  aplavzi nagradili vse nastopajoče.

Na odru se je zvrstilo kar nekaj plesnih skupin. Navdušili so otroci iz vrtca, ki so pod vodstvom mentorja Gorana Kofola zaplesali ples Urica, šolska plesna skupina 2. in 3. razreda pa je zaplesala pod mentorstvom Sandre Grbac. Ples zvezdic sta z občutkom predstavili učenki Urška Podobnik in Ana Mavc, s plesno točko Tip – tap pa sta navdušili gostji – učenki 8. razreda Rossella Jerkič in Chantal Claut  iz Nižje srednje šole Simona Gregorčiča iz Doline. Odmevali so tudi veseli zvoki harmonikarjev  Bogdana Bukovca, Eneja Periča in Karla Budana ter zvoki roga, na katerega je zaigral Tai Norbedo. Zanimiv nastop »Zaploskajmo skupaj« so izvedli učenci izbirnega predmeta glasbeni projekt pod vodstvom mentorice Valentine Vočanec. Med nastopajočimi so bili tudi deklamatorji. Učenca 3. razreda Enej Rustja in Tomaž Burič sta voščila s pesmijo Jožeta Šmita Novoletne želje.  Učenci 4. razreda Zoja Žnideršič, Lara Ušeničnik in Andraž Gojkovič so deklamirali pesem Saše Vegri Prijatelji. Na odru je bilo najbolj živahno, ko je nastopil Otroški pevski zbor OŠ Škofije. Med pevci so se na »velikem odru« prvič  predstavili učenci prvega razreda. Nanje je bila še posebej ponosna njihova zborovodkinja Valentina Vočanec. Obiskovalci so z zanimanjem prisluhnili tudi Šolski dekliški vokalni skupini. Predstavila se je s tremi pesmimi. Dekleta so se dobro odrezala. Od odraslih je nastopila ŽVS Dekleta s Škofij. Vodila jih je zborovodkinja Valentina  Vočanec, ker je njihov zborovodja zaradi bolezni odsoten.

Pred zaključno pesmijo Božična pravljica, ki je na odru združila vse pevce, sta vsem nastopajočim in njihovim mentorjem čestitali ravnateljica OŠ Škofije Vlasta Baraga in predsednica KD Istrski grmič Vlasta Jerman. Vsem prisotnim sta zaželeli tudi lepe praznike in uspešno novo leto 2017.

Vlasta Jerman

 

Deli: