Na Škofijah je zazvenela pesem primorskih zborov

primorska poje 2019

V soboto, 16. marca, je na Škofijah potekal eden izmed jubilejnih koncertov Primorska poje. Letos namreč poteka 50 let od začetkov najbolj množične manifestacije slovenskega zborovskega petja. Na 34-ih koncertih bo sodelovalo kar 216 zborov oziroma okoli 4500 pevk in pevcev.

V škofijski dvorani Hermana Pečariča se je v soboto zvrstilo šest različnih pevskih zasedb. Uvodoma se je predstavil Učiteljski pevski zbor iz Pivke, ki redno nastopa tudi ob svetovnem dnevu učiteljev v Ljubljani. Z ubranim in nežnim petjem nas je razvedril Ženski pevski zbor kulturno-umetniškega društva Iris Bukovo. Sklop pesmi z naslovom »Ljubezen ogreje dušo in telo« je izvajal izkušeni Moški pevski zbor Tabor Lokev. Na reviji smo z veseljem pozdravili še enega jubilanta - Moški pevski zbor Valentin Vodnik iz Doline, ki je nastopil na vseh dosedanjih revijah Primorska poje. Poslušalci so toplo pozdravili tudi nastop Mešanega pevskega zbora Jože Srebrnič iz Deskel, ki  vseskozi poje pod vodstvom uspešne zborovodkinje Adele Jerončič. Koncert je zaključil Primorski akademski pevski zbor Vinko Vodopivec. Sestavljajo ga pretežno primorski študentje. S svojo mladostno energijo in kristalno čistimi glasovi so dodobra ogreli celotno dvorano. Gost večera je bil podpredsednik Zveze primorskih pevskih zborov Ivan Tavčar, ki je tudi kot zborovodja primorski reviji zvest že pol stoletja, neizbrisan pečat pa je pustil tudi kot dolgoletni tajnik zveze.

Na odru se je zvrstilo okrog 150 pevk in pevcev, ki so občinstvu pričarali zelo lep večer in bili nagrajeni s toplimi aplavzi. Po nastopu pa so se veselili druženja v prostorih domače šole.

Revija je potekala v organizaciji območne izpostave JSKD Koper, KS Škofije, KD Istrski grmič Škofije in Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije.

                                                                                                                     Vlasta Jerman

Deli: