Nagrajenci za iztopajoče dosežke

Večerna prireditev praznik KS

Na večerni prireditvi ob krajevnem prazniku so bila po dolgih letih spet podeljena priznanja KS Škofije krajanom za njihove izstopajoče dosežke.

Voditelj Maksim Vergan je na oder poklical tri nagrajence in obrazložil:

“Svet KS Škofije se je na predlog odbora za družbene dejavnosti odločil, da podeli tri posebna priznanja trem prav posebnim krajanom, ki so s svojim delom in življenjem zaznamovali naše kraje in pustili oziroma puščajo globok pečat tudi v širšem prostoru.

To so Leandre Cunja, Škofjot z Dalenje Škafije, Vlasta Jerman, predsednica društva Istrski grmič, ki je prav prejšnji teden praznovalo 110-letnico delovanja in Željko Stanić, predsednik društva FC Bronx s 30 letnim stažem in ikona športa doma in širše. (Vlasta Jerman se zaradi osebnih razlogov prireditve ni udeležila in ji o priznanje izročeno posebej)."

Leandru Cunja gre posebno priznanje  za življenjsko delo na področju lokalnega domoznanstva, ohranjanja običajev in narečij ter kulturnega in zgodovinskega izročila krajevne skupnosti. 

Vlasti Jerman za dolgoletno delovanje na področju kulture, njen prispevek k prepoznavnosti  in pripadnosti skupnosti ter prenašanje žlahtnih izročil na mlade generacije.

Željku Staniću za dolgoletno delo na področju športa, preboj škofijskega dvoranskega nogometa na državno raven in prenašanje športnih vrednot na mlade.

Priznanja je nagrajencem podelil predsednik sveta KS Škofije Edmond Gašpar. Objavili bomo tudi njihove obrazložitve.

Foto: Alan Radin

Fotogalerija

Deli: