Od Prešerna, Cankarja, Župančiča do Borisa A. Novaka

8.februar-Istrski grmič

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je Kulturno društvo Istrski grmič pripravilo prireditev »OD PREŠERNA, CANKARJA, ŽUPANČIČA DO BORISA  A. NOVAKA«. Uvodoma je  zapela Ženska vokalna skupina Dekleta s Škofij pod vodstvom Maria Petvarja. Kaj vse je kultura, so  povedali mladi recitatorji: Nea Krbavec, Ana Knez, Ana Zerbo Kamenšek , Žana Agapito in Lenart Šporin.

Že naslov prireditve  pove, da je bila posvečena  nekaterim našim vrhunskim literatom. Recitatorji  Branko Filipič, Hermina Valenčič in Anica Vitez  so najprej prebrali  Prešernove pesmi, ki so vedno aktualne. V nadaljevanju so brali odlomke iz Cankarjevih govorov. Njegove globoke misli o kulturi in o slovenskem narodu so še kako uporabne za sedanji čas. Učenci in člani društva so skupaj pripravili dramatizacijo Cankarjeve črtice  Sveto obhajilo, ki je marsikomu orosilo oko.  Z recitiranjem Župančičevih verzov so člani društva počastili spomin na 140. obletnico njegovega rojstva.

Večer sta z glasbenima točkama popestrila Neja in Lenart. Prireditev so zaključili s predstavitvijo letošnjega Prešernovega nagrajenca  Borisa A.  Novaka.

Prireditev je vodila predsednica  društva Vlasta Jerman,  ki je tudi oblikovala scenarij prireditve.

Člani društva pa so se 8. februarja  udeležili branja Prešernovih pesmi na Prešernovem trgu v Kopru.

Pesmi so brali: Anica Vitez, Vlasta Jerman in Hermina Valenčič.

17. februarja bo na Hrvatinih potekala 8. skupna prireditev treh sosednjih kulturnih društev (Škofije, Hrvatini in Milje) pod sloganom  KULTURA ZDRUŽUJE.

Fotogalerija

Deli: