Otroško igrišče na Plavjah se bo dopolnjevalo z novo opremo

zbor 2016

Delo Odbora za infrastrukturo je na zboru krajanov predstavil njegov predsednik Matjaž Čok. Dotaknil se je tudi dolgoletnih problemov povezovalne ceste med državno in občinsko cesto proti Plavjam, kjer vsak dež nanosi gramoz. Na osnovi ogleda in pogovorov z UJGSP je pripravljen popis del za najnujnejše saniranje situacije. Ocenjena vrednost posega (prefabricirane betonske kanalete za prenos meteorne vode z izliva DC na levo stran ceste v smeri Plavje ter betoniranje sedanje poškodovane ploščadi) je cca 3.500 EUR. Popis bo posredovan UJGSP z zahtevo po sanaciji. 

V letu 2016  je KS nadaljevala z izdelavo katastra pokopališč na Tinjanu in Sp. Škofijah, tako da imajo vsa tri pokopališča tudi označbo grobnih mest. “V letu 2015 je že bil urejen kataster in označbe na pokopališču Plavje.  Na Spodnjih Škofijah smo dokončali ureditev novega pokopališča ter ga hortikulturno uredili. Na pokopališču Plavje smo popravili zid, ki se je sesul in namestili lapidarij. Čaka nas še ureditev poti do grobnih mest,” je povedal Čok in nadaljeval:

“Poskrbeli smo za obrez platan  na Sp. Škofijah in za odstranitev borovcev pred pokopališčem Plavje,   odbor je spremljal  in usmerjal delo delavcev Komunale in delavca KS iz javnih del v okviru pristojnosti KS. Delavca iz nabora  javnih del skrbi za košnjo trave javnih površin (Marjetica tega ne izvaja),  čiščenja muld, cestnih jarkov in meteornih prepustov občinskih cest, pločnikov, plevela,  urejanje pokopališč, hišniška dela, pomoč pri prireditvah, pomoč pri investicijskem posegu v lokal bivše trgovine (kanalizacija, voda …).

Postavljeno je otroško igralo na Plavjah, ki je s 562 prebivalci  tretje največje naselje v KS z več kot 70 otroci. Sovaščane Plavij bosta predstavnika Plavij in svet povabila k participaciji pri dopolnjevanju opreme igrišča z namenom,  da  postane multifunkcijsko, kjer bo vsak otrok našel nekaj zase.

Deli: