Pestro delo za odbor, veliko dogodkov za krajane

28.seja

Na seji sveta je Nataša Zerbo poročalo o delu Odbora za družbene dejavnosti, katarega predsednica je, v obdobju od zadnje seje v novembru. Glavne aktivnosti so bile osredotočene na pripravo, organizacijo in izvedbo prireditve ob krajevnem prazniku KS Škofije 1. decembru in izdaji glasila Na burji. Nosilka obeh je bila ob spremljanju ODD Barbara Verdnik.

Poročilo, ki je sestavni del gradiv za sejo, objavljamo v celoti. Odbor za družbene dejavnosti ob navedenem skupaj s tajnico Majdo Bonaca skrbi tudi za vsebino internetne strani in drugo.

Prvič so dogodki ob krajevnem prazniku potekali v skupni organizaciji KS Škofije in  krajevno organizacijo Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper. Pohod in večerni koncert sta bil s vsemi udeleženci in nosilci dogodkov (Bojan Rovšek, Vladimir in Neva Tul, Vlasta Urška Baraga OŠ Škofije, društva Dobra volja in Istrski grmič, tajnica in predsednik sveta) skordinirana v novembru. Osrednji koncert tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič je bil dogovorjen že februarja 2017, z Dragom Mislejem Mefom pa avgusta 2017. Narejen je bil program pohoda in scenarij prireditve, vsak udeleženec je dobil natrančen časovni in vsebinski scenosled, voditelj prireditve vezni tekst. Narejeni so bili plakati in vabila, distribucija vsem gospodinjstvom, zapisi na internetni strani, prizanja za nagrajence...Dvorana je bila polna, obiskovalci in nastopajoči so bili navdušeni nad koncertom in celotnim dogodkom z zakusko po njem, mediji so dogodke napovedovali pred in poročali po prazniku. Od povsod so prihajale pohvale in KS Škofije je pokazala visoko spoštovanje do preteklih dogodkov oziroma zgodovine njenih krajev ter izvrstne organizacijske sposobnosti in gostoljubje.

27. decembra je bilo 1.100 gospodinjstvom v KS distribuirano že 7. glasilo Na burji v obsegu 32 strani. Vsebina glasila je pripravljena v skladu s 23. členom statuta KS in 18.členom poslovnika, po katerem KS predstavlja in zastopa predsednik sveta KS ter informira krajane in javnost. Pri vseh dogodkih društva, kjer sodeluje KS Škofije, za potrebe informiranja tajništvu posredujejo napovedi dogodkov in poročila s fotomaterialom o njihovem poteku. Kadar dogodek organizira KS, sama poskrbi za ta del. Uredniški odbor vsa gradiva iz sej svetov, sprejete sklepe in dogodke jezikovno in vsebinsko pripravi za oblikovanje. V tiskarni poteka tako imenovano postavljanje, ki traja približno 10 dni in potem gre glasilo v tisk.

Glasilo je priloga poročila. V pripravo glasila je v šestih mesecih vloženega 200 ur prostovoljnega profesionalnega dela.   

Korespondenčno smo obravnavali še naslednje vloge za sodelovanje pri dogodkih:

  1. Vloga Društva Dobra volja Škofije za odobritev izvedbe prireditve pod nazivom  »VEČER FOLKLORE IN HUMORJA, dne 15.12.2017

Člani odbora so se strinjali z materialno podporo pri izvedbi dogodka.

  1. Predlog KD Istrski grmič glede ureditve toponomastike

Člani odbora so podprli predlog o začetku poimenovanja krajev s starimi imeni.

  1. Vloga za oddajo dvorane ŠD KTBL N! Obala in Društva dobra volja v dneh od 19. 4. do 22. 4. 2018 za izvedbo tekmovanja v dvigovanju uteži in Špargljade.
  2. Društvo škofijskih podjetnikov na tajništvo oziroma svet KS ni vložilo nobene vloge za sodelovanje ali pomoč, saj se je decembra šele ustanavljalo, tako da ODD tega ni obravnaval. Kljub temu je KS Škofije poskrbela za primerno praznično osvetlitev prostora dogodka »Škofije se družijo« in posodila klopi ter promovirala dogodek.

Zapisala: Nataša Zerbo         

20. 11. 2017

 

 

Deli: