Pestro leto dogodkov

dogodki KS

V ponedeljek se je odbor za družbene dejavnosti sestal s predstavniki treh najbolj aktivnih društev v KS Škofije Istrskim grmičem, Dobro voljo in Bronxom, medtem, ko se Društvo upokojencev na vabilo ni odzvalo. Govorili so o letošnjih dogodkih, ki jih pripravljajo društva in medsebojnem sodelovanju tako pri pestrem dogajanju v letošnjem letu kot pri snovanju razvojnih načrtov za celotno krajevno skupnost.

Tajnica  KS Majda Bonaca je že pripravila koledar do zdaj prijavljenih dogodkov, med katerimi je tudi nekaj novih. Poglejmo kaj se bo dogajalo v zadružnem domu, njegovi okolici in v KS.

V soboto bo že napovedana Špargljada 2017, ki jo organizirajo tri društva. 1. aprila KORK pripravlja spomladansko zbiralno akcijo. Aprila in maja bodo v dvorani koncerti v okviru mednarodnega zborovskega festival. Konec aprila se obeta nova prireditev “Multikulinarika Škofije”. Maja ali v začetku junija bo letni koncert “Naj pesem nas druži”. Dvorana bo v začetku junija gostiteljica prireditve ob 70. obletnici Lovskega društva Koper.

Poleti bodo tradicionalne šagre, Bronx pa pripravlja posebno obeležitev svoje 30. letnice delovanja.

Tudi jesen bo pestra. Septembra bo Golažjada, oktobra Praznik vina in oljk, obeta se nova prireditev za Martinovo. Seveda bo v jeseni tudi tradicionalni narečni večer. Novembra bo pomembna prireditev ob 110. letnici društva Istrski grmič, 1. decembra krajevni praznik, decembra pa Večer folklore in humorja  in spet bo Dišalo po praznikih.

Udeleženci sestanka so ugotavljali, da se pri idejah in izvedbi dogodkov krepi sodelovanje med različnimi društvi in šolo ter krajevno skupnostjo, kar je treba še naprej spodbujati. Seveda so govorili tudi o materialnih možnostih oziroma kako jih zagotoviti, da bi krajanom in obiskovalcem ponudili pestro kulturno, športno in družabno dogajanje.

Odbor za družbene dejavnosti vabi tudi ostala društva in organizatorje, da v tajništvo sporočijo  dogodke, ki jih pripravljajo, zlasti pa vse vabi k sodelovanju.

Fotografija je iz lanske špargljade

Deli: