Pobuda za nujno sanacijo

makor cesta

Včeraj se je na zadnji letošnji seji sestal svet KS Škofije. Med drugim so govorili o problemih nekaterih krajanov zaradi neurejenih cest. Alfred Makor je na KS Škofije naslovil prošnjo za ureditev povezovalne ceste na Tretjih Škofijah, ki je ob zadnjem deževju utrpela hude poškodbe in je praktično neprevozna, zato tako stanje zahteva interventno sanacijo.

Na pristojne v MOK (Nataša Likar….) je bilo tako že poslano pismo o problemu omejene prevoznosti  in potrebe po ureditvi omenjene ceste, ki ga je KS že večkrat izpostavila, prav tako  vodstvo osnovne šole. Skupno so  podali tudi predlog ureditve odvodnjavanja, utrditve in asfaltiranja tudi za potrebe varne poti v šolo (sklep sveta in naš  dopis UJGSP št. 030/16 dne 14.03.2016).  S prevozno  usposobitvijo te ceste bi lahko namreč šolski avtobus v krožni vožnji skozi naselje Tretje Škofije pobiral šoloobvezne otroke tega naselja. Na ta način bi se lahko ukinili obe obstoječi in izredno neprimerni in nevarni postajališči na cesti Škofije-Tinjan v višini Tretjih škofij. Cesto na parc. št. 1392 je KS Škofije uvrstila tudi v načrt razvojnih programov za leto 2017, ki je bil dostavljen MOK 21.11.2016.

Zadnje deževje pa je svoje opravilo  na poškodovanem asfaltnem delu in niže ležečemu neutrjenemu delu. Zdaj je  v tem delu cesta neprevozna za normalna osebna vozila. Ob vsem tem pa iz te občinske parcele  poplavlja na zasebno stavbno zemljišče parc. št.  1402/19 k.o. 2595 Škofije, kar ni dopustno.

Da se ohrani prevoznost pred dokončno ureditvijo poti in prepreči povzročanje škode na zasebni lastnini, je KS dala na občino pobudo in predlog, da se začasno vgradijo betonske kolesnice in pred tem usmeri tok površinske meteorne vode. Zaradi nujnosti rešitve problema in z namenom pomagati krajanom  v stiski, je KS pripravljena delno sofinancirati nujno popravilo iz namenskih sredstev.   

Fotogalerija

Deli: