Pokopališče Plavje bo bolj urejeno, dostopno in varno

Pokopališče Plavje

Predsednik odbora za infrastrukturo in svetnik iz Plavij Matjaž Čok je v četrtek na seji sveta poročal o poteku investicije na pokopališču Plavje. Skladno s sklepom sveta o obnovi obstoječih in izgradnji novih poti na  pokopališču Plavje so julija in avgusta stekli postopki, izbran je bil izvajalec, dela pa zdaj že intenzivno tečejo.   

Cilj investicije izgradnje novih in obnove obstoječih poti je zagotoviti večjo dostopnost, varnost in urejen videz pokopališča. Hkrati se ureja del, kjer bo v prihodnje možno postavljati grobove in predvsem žarne niše. Cilje prenove je tudi to, da se maksimalno izkoristi obstoječe površine in se ne posega izven gabaritov pokopališča.

Odbor za infrastrukturo je opravil pogovore s štirimi izvajalci in dobil tri ponudbe.

Z najugodnejšim je bilo izvedeno dodatno pogajanje in znižanje cene ter zagotovilo pravočasnega zaključka vseh del (pred 1. novembrom). Pogodbena vrednost znaša 15.333 eur + DDV.

V prvi ureditveni fazi se izvaja obnova in izgradnja poti  1, 3, 4, 5, 6 in 7 s skupno površino okoli  250m2, ki se bodo tlakovale z betonskimi tlakovci. Dela so se začela 22. avgusta in bodo  zaključena pred 1.novembrom 2018 (do 15. 10.).

Pri  zadostni širini medgrobnega prostora ob poteh 1 in 3 bo na desni strani teh poti predviden prostora za žarne niše. Na spodnjem delu pokopališča, levo od mrliške vežice, pa se načrtuje postavitev žarnih niš, ki bi se  uredila v drugi gradbeni  fazi do leta 2021.

Skrbniki grobov in obiskovalci so bili z letakom in obvestili na spletu o delih obveščeni, prav tako so jih prosili za  potrpljenje in strpnost med potekom del.

»Za vse  morebitne pripombe in vprašanja med gradnjo se prebivalci Plavij lahko vedno obrnejo na tajništvo KS ali pa skrbnika projekta Matjaža Čoka, lahko pa tudi na svetnico Nevo Tul.  Do sedaj je bilo nekaj kontaktov, predvsem s strani najbolj pogostih obiskovalcev pokopališča. Njihove želje in pripombe smo skušali upoštevati,« je povedal Matjaž Čok.

Fotogalerija

Deli: