Pot sprememb iz želja v cilje

dr.Beno Arnejčič in Barbara Hrvatin

V eni od pisarn zadružnega doma na Škofijah že nekaj mesecev delujeta dr. Beno Arnejčič in Barbara Hrvatin, ki si gotovo zaslužita nekaj naše pozornosti.

Dr. Beno Arnejčič se namreč ukvarja s svetovanjem po metodi nevroligvistike NLP in hipnoterapije oziroma »vas na osebnem svetovanju pelje po poti sprememb in pokaže pot, kako odpraviti negativna čustvena stanja kot so strah, skrb, paniko, jezo, sramežljivost, zamero, žalost, osamljenost; nudi pomoč pri travmah, zlorabah in fobijah, pomaga spremeniti omejujoča prepričanja o sebi, ki nam ne dovolijo uspeti, odpraviti slabe navade prehranjevanja–prenajedanja, kajenja, pasivnost, dolgočasenje, depresiranje, žalovanje... in kako spremeniti želje v cilje, in kako sprejemati odločitve in jih uresničiti.«

Pravi, da je učitelj z občutkom »da prisluhnem in uresničim vaše hrepenenje in želje po znanju in spremembah usmerjam v vaš hoteni  cilj." Zaposlen je na Pedagoški fakulteti v Kopru, predavatelj družboslovnih in psiholoških predmetov. Profesor z izkušnjami v delu v vojski in v šolstvu, pri delu z pripadniki romske skupnosti. Človek, ki prisluhne dragemu drugemu in sprejema različnosti ob zavedanju, da je vsak od nas posebna in enkratna osebnost. Športnik, maratonec, tekač in veteranski atlet.

Na tej poti se mu je pridružila Barbara Hrvatin, ki je bila včasih vodja Simobilove poslovalnice v Kopru. Je ekonomistka s sočutjem do sočloveka. Specializirala je s področja avtosugestije in z večletnimi izkušnjami vodenja poslovne enote in dela z ljudmi. Je tudi bioenergetičarka in praktik kundolini joge.

Več o njunem delu je mogoče izvedeti na spletni strani http://barnejcic.wix.com/benoa#!our_team/zoom/mainPage/cqn6index.php?option=com_content&view=article&id=172

 

Na krajevni skupnosti tečejo dogovori, da bi v kratkem tudi na Škofijah pripravila delavnico »Jaz in starši« v energiji povezanosti, samostojnosti, zasvojenosti. O datumu delavnice boste pravočasno obveščeni, več o njej pa je že na letakih v OŠ Škofije.

Deli: