Pouk se je začel, dela se zaključujejo

prizidek šoli

 

 

Na Osnovni šoli Oskarja Kovačiča na Škofijah je gradnja prizidka končana, opremljata se dve učilnici in pouk v njih se bo lahko začel prihodnji teden. Naložba, ki je zajemala še prizidek s knjižnico in vhod v športno dvorano je bila vredna nekaj čez 400.000 evrov.

Ravnateljica Vlasta Urška Baraga je za spletno stran KS Škofije zapisala: 

»V vrtcu in v šoli Škofije smo s 1. septembrom pričeli z novim šolskim letom. Osem oddelkov v vrtcu ter 16 v šoli. Čez celo poletje oziroma od konca maja dalje so na šoli potekala gradbena dela. Investitor MO Koper je dogradil skoraj 150m2 veliko knjižnico, dograjeni sta dve novi učilnico ter  povezovalni hodnik med šolsko telovadnico in športno dvorano Burja. V eni izmed bivših učilnic sta urejena dva kabineta, ki bosta zelo prav prišla strokovnim službam in učiteljem. Nekdanjo učilnico smo spremenili v manjšo učilnico. Oddelki na šoli niso številčni. Število se giblje od 15 do 24 učencev. Povezovalni hodnik je za učence velika pridobitev, saj ne bo potrebno več uporabljati zunanjih vhodov za uporabo dvorane Burja. Po dogovoru s KS Škofije in MO Koper bo šola uporabljala dvorano od začetka do konca pouka in drugih dejavnosti.

Gradbena dela so se iz objektivnih razlogov nekoliko zavlekla. Tako se zaključna finalna dela šele v teh dneh iztekajo. Pridobili smo ustrezne izjave vseh izvedencev in pričakujemo uporabno dovoljenje. Učilnici bosta tako opremljeni ta konec tedna in s ponedeljkom bo pričel v njih pouk. Oprema za knjižnico pride v  začetku oktobra, ker bo kar nekaj opreme narejene po naročilu. Do takrat bo delo knjižnice zelo omejeno. 

V torek, 12. 9. pa bo uvedba v delo za prekritje strehe v starem delu vrtca ter za obnovo športnega igrišča za šolo. Po načrtih naj bi na športnem igrišču postavili tudi nekaj fitnes naprav, ki bodo primerne tako za mlajše kot starejše občane. 

Do dokončne ureditve zunanjih površin ob učilnici pa bo vhod za učence vozače ter 1. in 2. razred še vedno skozi vhod pri tajništvu. Postajališče za šolski avtobus pa ob dvorani Burja.

Kljub zamiku v gradnji delo v šoli poteka po načrtu in strokovno. Vsekakor pa je potrebno malo več prilagajanja med vsemi udeleženci, strpnosti  in tudi razumevanja.

Le tako bomo lahko skupaj  uspešno delali v tem šolskem letu ter se vsi skupaj tudi prijetno in varno počutili.«

 

Na fotografijah je prizidek, dve učilnici, sanirana cesta in prehod za pešce, v ozadju jedilnice prizidek za knjižnico in povezovalni hodnik med telovadnico in športno dvorano.

 

 

Fotogalerija

Deli: