Predstavitev projekta izvedbe optičnega omrežja

predstavitev optike

V vaški hiši na Zgornjih Škofijah, je po uvodnih predstavitvenih besedah predsednika KS Matjaža Čoka in Boruta Slapnika, predsednika odbora za investicije, infrastrukturo, okolje, prostor in nepremičnine, Igor Kobal, predstavnik izvajalca del Gratel d.o.o., krajanom II. in III. Škofij predstavil projekt izvedbe optičnega omrežja ponudnika T2.

KS si prizadeva, da so projekti usklajeni z MOK in investitorjem in da je javnost pravočasno obveščena. Trenutna izvedba omrežja na področju od Bivij do IV. Škofij bo potekala v treh fazah s pričetkom na II. Škofijah. Prvi priklopi na omrežje so predvideni v mesecu juniju ali juliju 2019. Podobne predstavitve sledijo za vsako področje, kjer bodo v okviru sedanjega projekta potekala dela (Osnovna šola-Forteza-Bivje ; III.-IV. Škofije in Plavje).

Izgradnjo optičnega omrežja na Spodnjih Škofijah in Elerjih že dobro leto dni izvaja ponudnik Telekom, od katerega želimo pridobiti informacije o trenutnem stanju projekta. Ko bomo na KS pridobili informacije, bomo le te tudi objavili. Prav tako si bomo na KS prizadevali, da ponudniki optičnega omrežja pripeljejo optiko še v vse ostale zaselke KS Škofij, kot so Tinjan, Urbanci, Moretini itd.

Svet KS bo poskrbel, da bodo prav vsi krajani pravočasno obveščeni o izvedbi del.

Fotogalerija

Deli: