Predstavitev projekta "pešbus" v osnovni šoli

peš bus

V sredo, 12. septembra 2018, ob 18:00, bo v večnamenskem prostoru OŠ Škofije predstavitveno srečanje Pešbus-a. Na srečanju bo organizator Kulturno izobraževalno društvo Pina podrobneje predstavili Pešbus, njegovo predvideno traso, proces vzpostavitve in povabil vse zainteresirane k soustvarjanju. Na srečanje so povabljeni tudi starši otrok od 1. do 4. razreda, za katere želijo vzpostaviti Pešbus, člane društva upokojencev (prostovoljci), predstavnike krajevne skupnosti ter zainteresirano javnost.  

Po srečanju je predvideno reševanje vprašalnika v obliki video intervjuja o testiranju, iz katerega bodo razvidni izzivi, s katerimi  se ljudje spopadajo in aktivnosti za njihovo razrešitev. Intervju bo kratek, od 3-4 vprašanj.  

 Pešbus je način spremljanja poti v šolo, pri katerih se učenci v organiziranih skupinah v šolo odpravijo peš, po premišljeno začrtanih poteh, z vmesnimi postajami (kot avtobus) in po stalnem urniku. Skupine otrok spremljajo odrasli – najpogosteje so to starši sami, v nekaterih primerih pa tudi drugi člani družine (dedki, babice) ali drugi prostovoljci. Starši se organizirajo sami, pri čemer jih podpreta šola in lokalna skupnost ter tako otroke vsak dan spremljajo na aktivni poti v šolo.

Ta način prinaša veliko koristi za otroke, starše, lokalno skupnost in okolje.

Deli: