Priprava na krajevni praznik, podpora Miklavževanju...

20. seja

Svet je v sredo obravnaval poročilo Odbora za družbene dejavnosti, potrdil predlog, da se škofijski Župniji odobri brezplačni najemn dvorane za tradicionalno Miklavževanje in pomaga pri obdarovanju otrok.

Pripravlja se program in nastopajoči za obeležitev krajevnega praznika KS Škofije. Letos je že 75 let od 1. decembra 1941, ko   je bil v hiši Jožeta Jamška na Plavjah  ustanovljen prvi odbor OF v slovenski Istri. Med ustanovitelji pa je bil tudi Oskar Kovačič, po katerem nosi ime osnovna šola. Odbor in svet KS bosta pri izvedbi dogodka sodelovala s krajevno borčevsko organizacijo. Prireditev ob prazniku bo verjetno v petek 2. ali v soboto 3. decembra.  

Odbor za družbene dejavnosti je v zadnjem mesecu  dobil vse podatke in poročila v skladu z obrazci za dva dogodka dveh škofijskih društev, ki sta za organizacijo in izvedbo dogodka dobila odobritev sodelovanja pri organizaciji in financiranju. Gre za Škofijsko šagro, ki jo je avgusta organiziralo društvo Bronx in Golažjado, ki jo je septembra organiziralo društvo Dobra volja.

Sredi oktobra je bila tudi Prireditev vino in oljke 2016 v organizaciji društva Istrski grmič, katerega poročilo odbor še pričakuje.

Oba društva sta oddala finančno poročilo prireditve, poročilo o poteku prireditve, številu obiskovalcev, prihodkih in odhodkih, slikovni material, napovedi prireditve in poročilo za objavo na spletni strani KS Škofije. Tako sta izpolnila vse obveze za pridobitev podpore.

Deli: