Priprave na krajevni praznik so v polnem teku

praznik KS

Približuje se praznik KS Škofije in intenzivne priprave nanj že potekajo. Pri organizaciji so združili moči krajevna skupnost, krajevna  organizacija Združenja protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper, domača društva Istrski grmič in Dobra volja ter osnovno šolo. Prav tako je sodelovanje ponudilo občinsko združenje protifašistov, saj bodo celodnevni dogodki v soboto 2. decembra  posvečeni praznovanju 76. obletnice ustanovitve prvega odbora OF v slovenski Istri, ki je bilo  1. decembra 1941 na Plavjah. To se je dogajalo v hiši Jožeta Jamška, prisoten pa je bil tudi Oskar Kovačič, po katerem nosi ime osnovna šola.

Dogajanje se bo začelo dopoldan s pohodom po poteh mimo spomenikov in pomembnih zgodovinskih mejnikov, druženje borcev, otrok in krajanov. Višek bo zvečer v dvorani zadružnega doma s koncertom Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič z gosti in Ježkovim nagrajencem Dragom Mislejem Mefom, ki bo večer tudi vodil.

Rdeča nit celodnevnega dogajanja bo spoštovanje tradicije in vrednot iz preteklosti, ko so se pribivalci teh krajev in cele Primorske dolga leta upirali fašizmu ter izborili svobodo.

O podrobnostih vas bomo še obveščali.

Fotografija je iz Fb strani TPPZ Pinko Tomažič

Deli: