Prvi kanalizacijski vodi za Zg. Škofije

Kanalizacija Zg. Škofije

MOK je sklenila pogodbo o izvedbi treh manjših kanalizacijskih vodov sekundarnega kanalizacijskega omrežja na Zg.Škofijah. V pregledni situaciji so označeni rdeče/roza. Dela se bodo začela v kratkem, predvidoma v začetku septembra, končana pa naj bi bila najkasneje v drugi polovici novembra. Takoj, ko bo izdelan termniski plan, bo sklican sestanek s krajani območja gradnje. 

Celotna projektna investicijska vrednost projekta kanalizacija Zg.Škofije, za katerega je že pridobljeno gradbeno dovoljenje, znaša 3,8 mio EUR. Vrednost letošnje izgradnje treh vodov je 100.000 EUR. Preostali del 3.7 mio je v proračunskem Načrtu razvojnih programov MOK načrtovan po 1,85 mio EUR v letu 2017 in v enakem znesku v volilnem letu 2018.

Kopalo in gradilo se bo tri leta. Zgradilo naj bi se cca 85% hišnih priključkov v območju projekta. Preostalih 15 % ni zajetih v pridobljenem gradbenem dovoljenju. Nekateri krajani namreč niso podpisali pogodb o brezplačni služnosti za ta javni in skupni namen. Nekaj območij Zg.Škofij bo zato še naprej imelo težave s površinskimi fekalnimi izpusti, ki so čedalje bolj pogost predmet med sosedskih sporov in posredovanja inšpekcijskih organov.

Glede na to da bo zaključek del v letu 2018 je še vedno čas o ponovnem razmisleku o dovoljenjih služnosti,ki so potrebna za pridobitev dodatnega gradbenega dovoljenja.

Na spletni strani so v rubriki uporabne informacije naloženi  dokumenti o kanalizaciji za Zg. Škofije http://www.ks-skofije.si/za-krajane/uporabne-informacije

Deli: