Škrat pri Jurčku

zmajček Jurček

Tiskarski škrat se je v glasilu "Na burji" poigral z besedo Jurček in zato prispevek o obisku Zmajčka Jurčka v vrtcu letos marca v celoti objavljamo. Takole je zapisala Tatjana Klobas:

ZMAJČEK JURČEK IN EKO IGRALA NA NAŠEM IGRIŠČU

Letos nas je Zmajček Jurček z Zelenim nahrbtnikom  obiskal v marcu. Z njim smo se družile vse štiri skupine drugega starostnega obdobja in z navdušenjem sprejele naloge, ki nam jih je zastavil.

NA IGRIŠČU IZDELAJTE:

-          LESENO IGRALO ZA RAZVIJANJE RAVNOTEŽJA,

-          ČUTNO POT IZ ŠTOROV,

-          PAJKOVO MREŽO.

Na pomoč smo poklicali oba hišnika in jima predstavili idejo za igralo. Nabavila sta material in v nekaj dneh je bilo igralo že na voljo za razvijanje naših spretnosti.

Za štore je poskrbela vzgojiteljica Sonja. Tudi za postavitev štorove poti smo potrebovali pomoč odraslih. Nekaj štorov je ostalo, in ker nam idej za igrala ni manjkalo, so nastale še stopnice.

Za pajkovo mrežo  smo si najprej ogledali prostor, nato narisali načrte. S skupnimi močmi smo trak (za rolete) prepletali med debli in vejami.

Z igrali, ki so v tem času nastala na našem igrišču smo izredno zadovoljni in na  njih vsakodnevno razvijamo svoje gibalne spretnosti.

 

 

Deli: