Špargljada 2017 - odličen dogodek

špargljada 2017

Sobota na Škofijah s Špargljado 2017  je bil dan, ko se je povezalo vse, kar sodi v dober in lep začetek pomladi: prelep sončen dan, sodelovanje treh društev s podporo KS, ljudi vseh generacij, različne glasbene zvrsti, odlično vzdušje, želja po druženju, otroška kreativnost, ustvarjalnost članov različnih društev, plesi, pesem, jedi iz 0 kilometrov, domača pijača...
Bil je tudi lep prikaz, kaj vse premorejo Škofije, koliko družin poje, pleše, kuha, fotografira, organizira, se angažira, da se vsi dobro počutimo. Kako dobra volja privlači in pritegne vse več ljudi.

Špargljado 2017 so  pripravili Društva Dobre volje Škofije, TKD Elerji  in KTD Kolombar.  Člani vseh treh društev so sami skrbno nabirali že prve letošnje divje šparglje ter z njimi pripravili pravo kulinarično gostijo. Sončno vreme, dobra glasba, stojnice z domačimi izdelki, plesni program, program otrok iz OŠ OK Škofije, otroške delavnice ter veliko različnih vrst jedi iz špargljev vse od fritaje, potice, njokov, pašte, lazanje, narastka, juhe, mineštre, rišote, namazov do zelo iskanih slastnih palačink in fritul. Vse to je prijetno družabno soboto zaokrožilo v pestro prireditev, ki je bila že drugo leto dobro obiskana  in jo bomo na željo obiskovalcev organizirali tudi naslednje leto.

Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Maks in Ivica Vergan ter Bogdan Gerk, ansambel Ni Panike in mladi harmonikaši. Vsi so krajani Škofij in so z veseljem razveseljevali svoje krajane in obiskovalce od drugod. Nastop plesne skupine iz Izole in ukrajinske folklorne skupine iz Ljubljane ter pevci pevske skupine Društva Dobre volje so dali prireditvi tudi kulturno dogajanje. Na stojnicah so svoje izdelke ponujali: Turistično društvo Šparžin iz Kort, kmetija Valca, kmetija Lopan, kmetija Vargazon, Bar B-Zone, ki je nudil pijačo ter Društvo Dobra volja. Za otroke so delovale otroške delavnice in nastop šolskih otrok. Skratka za vsakega nekaj. Zahvala gre vsem sodelujočim za priložen košček svoje pogače, da je nastala tako prijetna prireditev. Obenem se organizatorji zahvaljujejo za tako materialno kot moralno pomoč največ  KS Škofije ter ZKD MOK Koper, donatorjem Pekarna Kljun iz Pobegov, Ave mesnica Koper, Alešu Segulin gostilna Raviol, Kompas shop Škofije, Tax free Škofije ter Vinogradništvo Hrvatin iz Elerjev.

Fotogalerija

Deli: