Svet potrdil sklepe zbora

seja sveta 16.11.

Svet KS je na seji prejšnji teden potrdil pet sklepov, ki jih je sprejel zbor krajanov KS Škofije in jih bo oziroma jih je že posredoval vodstvu mestne občine Koper.

To so:

1.       Zbor krajanov daje pobudo Mestni občini Koper, da se v objektu bivše karavle na Plavjah uredi dom za ostarele in za dementne osebe ter s centrom dnevnih aktivnosti za varovance in krajane KS.

2.       Zbor krajanov podpira svet KS v prizadevanju za oblikovanje participatornega občinskega proračuna. Zbor tudi poziva MOK, da v neposrednem dialogu s predstavniki KS dogovori in oblikuje Načrt razvojnih programov proračuna za l.2017 s projekcijo do 2019.

3.       Zbor krajanov predlaga, da MOK nemudoma pristopi k vsem aktivnostim, potrebnim za izgradnjo nove šole v 3 letni dinamiki, tako kot je že  bila prikazana v proračunu za l. 2010

a) Zbor krajanov daje pobudo MOK in občinskemu svetu, da do sprejetja OPN zamrzne prodajo žemljišč, ki ne predstavljajo manjših zaokrožitev (komasacij) zemljiških parcel ali plomb v strnjenih naseljih.

b) Zbor krajanov daje pobudo občini in občinskemu svetu, da po zgledu občine Izola nameni kupnino za nepremičnine z območja KS izključno za financiranje komunalne opreme KS.

        4.   Skladno s 155. členom Statuta MOK in 42. členom, 5. alineja Statuta KS Škofije zbor krajanov    daje pobudo o ustanovitvi  referenčne ambulante splošne medicine.

 

Deli: