Tulio Furlanič in Marino Legovič za Dan žena

koncert 8.marec 2017

 

V sredo 8. marca  je bil v dvorani zadružnega doma  prijeten, vesel, družaben glasbeni večer, ki je vse prisotne še dolgo grel. Tulio in Marino sta pripravila za uro in pol dolg koncert, občinstvo pa bi še kar poslušalo.

Najprej jih je pozdravil predsednik sveta KS Edmond Gašpar z naslednjimi besedami: “Dobrodošli na ta praznični večer, ki ga bomo posvetili našim ženam, materam, hčeram, prijateljicam, delovnim kolegicam, sosedam – skratka vsem ženskam! Mednarodni dan žena se praznuje od leta 1917 na predlog socialistke Clare Zetkin, torej je od takrat okroglih 100 let. Čeprav se je položaj žensk v tem obdobju občutno spremenil, se bo treba še dolgo boriti za enakopravnost med spoloma, večje spoštovanje in manj zatiranja žensk po vsem svetu.«
Tudi na koncertu  se je vse  vrtelo okoli žensk in kako vplivajo na moške oziroma so pesmi opevale ženske ali zgodbe o njih in z njimi. Pokazalo se je, da jih poznajo vse generacije: Agata, Greta, Tina, Michelle, Anita ni nikoli..., O, ženske, ženske, Neimenovana, Ljubi me na skrivaj, Sjaj izgubljene ljubavi in še mnoge druge.

Izkazale so se članice društva Istrski grmič, ki so pripravile odlično pecivo in skrbele, da je tudi po koncertu vse teklo v zadovoljstvo vseh, ki so se družili. Dobra volja je uredila dvorano, v osnovni šoli so poskrbeli za slane prigrizke, Alan iz mesnice Markežič je rezal pršut, domači vinarji so poskrbeli za odlično spremljavo (Šavle, Bertok, Čok), Vrtnarija Moretini za rožice. Glavni pokrovitelj večera pa je bil Adria Tow. Vsem hvala za lep večer.

Foto Tristan Šker in BV

Fotogalerija

Deli: