Ureditev zaodrja, poti na pokopališče in mrliške vežice

Sklepi sveta januar2018

Predsedni sveta KS Edmond Gašpar je na seji predlagal nekaj investicijskih vlaganj za letos iz lastnih sredstev. Svetniki so potrdili ureditev skladišča v predprostoru zaodrja, betoniranje poti na pokopališče Plavje in krovsko fasadersko sanacijo mrliške vežice Škofije. Obe naložbi v pokopališči bosta financirani iz prihodkov pokopališčke dejavnosti. V širitev pokopališča Koper  je v proračunu MOK sicer namenjenih 180.000 evrov, v  vsa ostala pokopališča v zalednih KS pa zgolj 28.000 evrov ali 6,5 krat manj.

Komisija za infrastrukturo bo pridobila ponudbe za projekte idejne zasnove   in popise del ter oddala nalog najugodnejšemu ponudniku teh storitev. Po pridobitvi popisov del se bo poiskalo ponudbe izvajalcev  in jih dalo v obravnavo svetu. Rok za pridobitev ponudb izvajalcev je do 15. marca 2018.

Prva investicija naj bi bila v preureditev svetlobnega jaška v nakladalno razkladalno dvižno rampo in delno zamejitev podkletenega prostora. S tem bi se sprostilo stopnišče proti bivši kinooperaterski sobi. V dveh etažah se lahko uredita dva ločena poslovna prostora (pisarne) za oddajanje ali v druge namene  v skupni površini cca 60 m2. Pogoj za to je predhodna ureditev skladišča. Prostor v kletni etaži zaradi nizkega stropa in vlage ni primeren za druge namene.

Obstoječe glavna pot do kapelice na Plavjah je v zelo slabem stanju, zato bo KS betonirala pot, verjetno pa bo potrebno urediti še stranski poti.

Prav tako bo potrebna krovsko kleparska ureditev strehe, sanacija fasade in notranjih prostorov  mrliške vežice Pokopališča Škofije zaradi zamakanja. Fasada že kaže vidne znake propadanja zaradi zamakanja in  zaradi preprečitve dodatne škode je nujno potreben gradbeno krovski poseg.

 

Fotogalerija

Deli: