Urejanje pokopališč, intervencijske poti, fekalni izpusti...

pokopališče Škofije

Svet KS se je seznanil s poročilom odbora za infrastrukturo o aktivnostih v poletnem času.

Na pokopališču Tinjan so bila oštevilčena grobna mesta skladno z izdelanim geodetskim katastrom. Na pokopališču Škofije se je opravljala hortikulturna ureditev pred kapelico in na novem delu pokopališča. Potrebno bo še na novo kleparsko urediti strešno žloto in obrobe vežice. Nameščena je bila nova oglasna vitrina. Na pokopališču Plavje je bil saniran suho zid na severovzhodni strani pokopališča, počiščena zasebna parcela ob njem, ki jo je KS založila ob predhodnih posegih, vgrajen novi pokrov vodovodnega jaška in zgrajen plato bodočega lapidarije. Potrebno je še namestiti ploščo z napisom »Lapidarij«.

S predstavniki izvajalca je bil opravljen ogled del po posegu gradnje elektrovoda v cesto skozi Elerje in vodstvu MOK poslan zapisnik.

S predstavniki Urada za javne gospodarske službe in promet je bil 30. avgusta opravljen ogled terena za zarise intervencijskih con na Sp. in Zg. Škofijah, kar pripravljeno čaka že nekaj mesecev, ter nujnih posegov na občinskih cestah.

Predsednik sveta se je z odborom ukvarjal še s posameznimi problemi izcejanja fekalnih vod.

Za objekt Sp. Škofije 207 so predstavniki Marjetice Koper zagotovili, da bo saniran cevovod od hišnega priključka do javnega kanalizacijskega voda še v tem proračunskem obdobju (do konca novembra).Vrednost posega bo cca 20.000 EUR.

Na parc. št. 1475/2 v občinski lasti je bil na ogledu Občinski inšpektor in predstavnik Urada za nepremičnine, vendar se onesnaževanje nadaljuje. Občinski uradnik je izjavil, da lahko onesnaževalca le vljudno pozovejo k odpravi pomanjkljivosti.

V primeru izcejanja na dvorišču hiše družine Cupin in prelivanja v jarek DC je občinski inšpektor ukrepal z odločbo, v kateri nalaga družini Cupin saniranje situacije. Vendar je za njo odgovorna občina, ki ni dokončala kanalizacijskega omrežja Sp.Škofije.

Obravnavale so se tudi vse pripombe, predlogi in pobude krajanov med 18. in 19.sejo, ki so zajete v tabeli z opisom zadeve in postopkom reševanja, kar je bila priloga poročila.

Na fotografijah je lep videti, kako je bilo na škofijskem pokopališču pred začetkom urejanja ob kontejnerjih in kako je zdaj. Jure končuje tudi hortikulturno urejanje ob glavnem vhodu.

 

Fotogalerija

Deli: