V četrtek na zbor

vabilo zbor 2016

V četrtek bo zdaj že tradicionalni letni zbor krajanov KS Škofije. V preteklosti so bili zbori krajanov kot oblika lokalne samouprave oziroma sodelovanja krajanov pri dajanju pobud in odločitvah iz krajevnih skupnosti na občino, pogosti. Potem so v obdobju po letu 2.000 skoraj povsem izginili. V KS Škofije je bilo tako leta 2012 potrebnega veliko truda, da se je uresničila želja krajanov, ki je bila izražena v anketi, da pričakujejo več informacij o delu sveta KS in o dogajanju na Škofijah ter redne letne zbore krajanov. Od leta 2012 je torej za četrtek sklican že peti zbor, na katerem bodo krajani dobili številne informacije o delu v zadnjem letu. 

Posebej pomembna bo točka, v kateri bo na podlagi prispelih pobud krajanov predstavljen Načrt razvojnih programov za leto 2017 v skupnem znesku 700.000 EUR odhodkov za vse investicije in izboljšave poleg že načrtovanih sredstev za izgradnjo kanalizacije v letih 2017 in 2018. 

Zbori krajanov so v 22 KS v Mestni občini Koper redkost, včasih pa so bili običajni način dela. Pred mesecem na vladi sprejeta Strategija razvoja lokalne samouprave predvideva večje sodelovanje občanov pri odločanju, saj ugotavljajo, da imajo občine na tem področju največji demokratični primanjklaj.

Deli: