Več kot 600 obiskovalcev

škofijeenergija

Škofije so bile prejšnjo sončno soboto ponovno prizorišče druženja krajanov in obiskovalcev, saj so  trije dogodki pod skupnim nazivom »Škofije polne energije« privabile več kot 600 obiskovalcev. Društvo Dobra volja Škofije je poskrbela za gastronomsko kulinarični in razvedrilni dogodek, društvo N1 Gym je organiziralo  veliko mednarodno tekmo v dvigovanju uteži, Maksim Vergan pa je v družbi prijateljev glasbenikov poskrbel za glasbeni zaključek večera s posebnim koncertom.

Člani društva Dobra volja so že ves teden nabirali šparglje in iz njih na prizorišču pred zadružnim domom pripravljali celo vrsto zanimivih jedi. Od znane fritaje z jajci in pancete, njokov, rižote do pašte, poskrbljeno pa je bilo tudi za žar in posladke. V pripravi jedi je sodelovalo tudi društvo KŠTD iz Elerjev Elerji. Spremljajoči program Špargljade je bil pester in ga je vodila izjemna Ivica Vergan, ki navdušuje v šovu Zvezde plešejo.

Nastopili so člani različnih plesnih skupin: Flip Capris, Plesni studio Petra, Plesno društvo Lunca Flamenko, Dobre volje, Vip Dance iz Nove Gorice oddelek Koper in vokalne pevske skupine Komodo. Skupno je zaplesalo več kot 100 plesalcev različnih starosti od najmlajših do najstarejših. Otroci so se igrali v  napihljivem gradu in ustvarjali v različnih otroških delavnic. V popoldanskem času, takoj, ko se je polegla lakota in žeja,  je nastopila še glasbena skupina Ne me jugat.

V dvorani zadružnega doma je medtem potekala 2. velika mednarodna tekma v organizaciji društva N1 Gym iz Škofij. Dvigovanje kettlebel uteži se je udeležilo več kot 60 tekmovalcev iz različnih držav. Zelo borbeno tekmo si je ogledalo okoli 200 obiskovalcev, nekateri so glasno navijali, drugi so ta šport prvič videli v živo. Na obalo ga je pripeljalo prav društvo N1 Gym na Škofijah. Osvojili so skupno tretje mesto in nekaj medalj pri posameznikih, kar je velik dosežek domačih športnikov.

Večer je bil v znamenju koncerta Maksima Vergana in  25 – letnice njegovega glasbenega delovanja. Prikazal je pot od  prvih korakov v OŠ  Škofije do danes. Pri tem so ga na odru spremljali glasbeni prijatelji iz skupine Ni Panike in Primorskih fantov, Teo Korda in Mr. Jo ter otroci šolskega pevskega zbora OŠ Škofije. Prikazali so širok glasbeni in pevski spekter, ki ga je navdušeno spremljalo  veliko mladih krajanov in prijateljev. Na koncu so mu vsi iskreno čestitali z dolgim in navdušenim aplavzom. Bravo Maksim Vergan.

Čudovit dan, poln energije se je potegnil pozno v noč. Zadovoljni obiskovalci in organizatorji so navdušeni nad prebujenim življenjem v krajevni skupnosti, kjer je povezanost med krajani zelo pomembna.

Organizatorji se zahvaljujejo krajanom za vso strpnost v prometu in še posebej sosedom za potrpežljivost in osebno pomoč pri izvedbi programa.

Še posebej se zahvaljujejo MOK in KS Škofije za podporo pri izvedbi projekta ter vsem pokroviteljem. Hvala vsem članom vseh društev ter vsem izvajalcem tako športnim kot glasbenim.

MOK, KS, Marjetica Koper, Casino Škofije, Pivovarna San Nicolo, Pekarna Kljun, Mercator-Škofije, Meja Šentjur, Paloma Sladki Vrh, Karjola Marezige, Radio Koper, Radio Capris, Istrabenz plini, Ave mesnica Koper, Caffe Diemme, Lekarna Melisa, Frizerski salon Fedora.

Foto: Alan Radin

Fotogalerija

Deli: