Veliki finale državnega futsal prvenstva U13

bronx-28-31

Najboljši obalno kraški klub malega nogometa, Bronx iz Škofij, ima za seboj še eno nepozabno sezono, ki pa še zdaleč ni končana. Poleg članske ekipe, ki je nastopila na finalu slovenskega futsal pokala so se vse štiri mlajše selekcije uvrstile v končnico za državnega prvaka. Medtem, ko selekcije U15, U17 in U19 še tekmujejo v ligah za prvaka, ki bodo trajale vse do polovice meseca maja so najmlajši že prispeli do samega konca. Po lanskoletnem nepozabnem slavju selekcije U15, ki je v dvorani Burja pred 650 obiskovalci osvojila državni naslov, se manj kot leto dni za tem enaka priložnost ponuja tudi ekipi iz starostne kategorije U13. Fantje so svojo kakovost dokazovali skozi celotno sezono in v napetih dvobojih na izpadanje izločili vse svoje tekmece. Ostal je le še eden. Pojem slovenskega nogometa: Ljubljanska Olimpija.  

To je zaenkrat sploh prvi finale katerekoli starostne kategorije med vsemi  kolektivnimi športi na obalno kraškem področju za sezono 2018/2019 in dokaz, da tukajšnji otroci še kako dobro igrajo vse vrste nogometa in so konkurenčni tudi najboljšim v državi.

Že v preteklosti so je pokazalo, da ima futsal v teh krajih odlične igralce in številne podpornike. Obisk tekem vseh kategorij je na Škofijah izjemen zato ne gre dvomiti, da bo tudi tokrat dvorana Burja polna in, da bodo mali Bronxi imeli podporo kot si jo zaslužijo.

Čeprav je vloga izrazitega favorita na strani Olimpije, saj velikan slovenskega nogometa premore pogoje katerih si Bronxi ne morejo niti zamisliti to ne pomeni, da je zmagovalec znan že pred tekmo. Rumeno modri so že pred to tekmo dokazali, da vloge favorita ne priznavajo nikomur razen tistemu, ki je boljši na igrišču. Takega pa v tej sezoni še ni bilo.

Fantje, ki so le korak pred največjim uspehom na svoji športni poti obljubljajo boj do zadnjega piska sirene. Na ljubiteljih športa pa je, da s svojim obiskom podprejo talente kot jih obalni nogomet verjetno še ni imel. Zagotovo bodo imeli kaj videti.

Vabljeni.

www.fcbronx.si

Bronx Škofije – Olimpija Ljubljana

Športna dvorana Burja Škofije. Sobota, 30. marec ob 19.30

 

Fotogalerija

Deli: