Veliki finale državnega futsal prvenstva U15

bronx27-30

Najboljši obalni klub malega nogometa, Bronx iz Škofij, ima za seboj nepozabno sezono. Poleg članske ekipe, ki je nastopila na finalu slovenskega futsal pokala so se kar štiri selekcije uvrstile v četrtfinale državnega prvenstva. Prvič v zgodovini kluba je eni od teh uspelo priti vse do finala. Ta čast je zasluženo pripadla izjemni selekciji starejših dečkov. Fantje so svojo kakovost dokazovali skozi celotno sezono in najprej osvojili prvo mesto v rednem delu tekmovanja. Enako uspešni so bili tudi v končnici za prvaka, kjer so s samimi zmagami izločili vse svoje nasprotnike. Prva finalna tekma v Ribnici se je končala z neodločenim rezultatom 1:1 tako, da bomo državnega prvaka dobili to nedeljo na Škofijah.

To je zaenkrat sploh prvi finale katerekoli starostne kategorije med vsemi  kolektivnimi športi na obalno kraškem območju za sezono 2017/2018. Dejstvo je, da na našem območju takih dogodkov do konca sezone zagotovo ne bo več veliko, če sploh še kakšen bo.

Že prejšnje tekme so dokazale, da je zanimanje javnosti za futsal iz dneva v dan večje, saj se je že na odločilni polfinalni tekmi z Litijo zbralo skoraj 300 simpatizerjev domače ekipe. Organizatorji so zato prepričani, da bo tokrat dvorana Burja polna kot že dolgo ne. Zato so se potrudili in pripravili bogat spremljevalni program. Poleg prostega vstopa bodo številni obiskovalci nagrajeni z ličnimi darili z logotipi kluba, poskrbljeno bo za hrano in pijačo, za dobro vzdušje v dvorani bodo poleg DJ-ja poskrbela dekleta iz skupine Flip Capris. Zelo zanimiva in bogata bo tudi podelitev pokalov. Po končanem uradnem delu pa sledi še prava mala šagra na Škofijah  z nepogrešljivimi Ni Panike.

Fantje, ki so le korak pred največjim uspehom na svoji športni poti obljubljajo boj do zadnjega piska sirene. Na ljubiteljih športa pa je, da s svojim obiskom podprejo talente kot jih obalni nogomet verjetno še ni imel. Zagotovo bodo imeli kaj videti.

Vabljeni.

Fotogalerija

Deli: