Za rešitev cestnih problemov KS pripravljena participirati

20. seja

Na 20. seji sveta KS Škofije so svetniki včeraj sprejeli 12 sklepov. Med njimi tudi, da bo zbor krajanov 10. novembra ob 19. uri. Na seji, ki se je je udeležilo še nekaj krajanov in občinska uslužbenka Tina Saražin iz piar službe, so precej časa namenili cestni problematiki, o kateri je poročal predsednik odbora za infrastrukturo Matjaž Čok. O tem so sprejeli tudi dva sklepa.

Tajništvo KS na predlog odbora ali predsednika na CPK in Urad za javne gospodarske službe in promet redno javlja  probleme glede  urejanja in vzdrževanja komunalne opreme, žal je odzivnost največkrat slaba. Tako je bilo tudi glede čiščenja prepusta pri pokopališču Škofije, čiščenja rešetk na cesti Sp. Škofije - Čuk (pri stanovanjski hiši Sp. Škofije 125) ter ostalih prečnih rešetk na tem delu ceste, čiščenja povezovalne ceste (k.o. Škofije – parcela št. 1681) pod stanovanjsko hišo Sp. Škofije 192, kamor nanaša smeti iz glavne ceste Sp. Škofije – bivši MP. Tajnica je Majda Bonaca je poslala elektronsko sporočilo 20. septembra in ker ni bilo odziva, je v torek 18. oktobra prišlo do poplave na cesti pri pokopališču in ponovni nanos gramoza in vej na plavsko cesto.

Tajnica je o poplavi slišala že zjutraj na Radiu Capris, po drugih urgencah krajanov pa je komunicirala z gospodom Krulčičem iz CPK. Po 13. uri so prišli delavci CPK na teren in odmašili cev, ki so jo zamašili nedovoljeno odloženi gradbeni odpadki, o čemer govori prejšnji prispevek. Svetniki bodo UJGSP dali pobudo, da na občinskem zemljišču parkirišča s fizičnimi ovirami prepereči odlaganje odpadkov.

Svet KS je sprejel sklep, da je Krajevna skupnost Škofije  iz namenskih sredstev pripravljena finančno participirati pri saniranju  dela  javne  poti  parcela št. 1681, k.o. Škofije - pod stanovanjsko hišo Sp. Škofije 192.

Na osnovi ogleda in pogovorov z UJGSP je že pripravljen popis del za najnujnejše saniranje situacije. Ocenjena vrednost posega (prefabricirane betonske kanalete za prenos meteorne vode z izliva DC na levo stran ceste v smeri Plavje ter betoniranje sedanje poškodovane ploščadi ) je cca 3.500 EUR (brez DDV). Popis bo posredovan UJGSP z zahtevo po sanaciji. V kolikor je KS pripravljena participirati s namenskimi sredstvi  za vzdrževanje komunalne  infrastrukture,  so ugotavljali svetniki ,  so po navadi na občini  nekoliko bolj odzivni.

Drugi sklep se glasi: Krajevna skupnost Škofije je iz namenskih sredstev pripravljena finančno  participirati pri saniranju  dela  javne  poti -  parcele št. 1579/2 in 3, 1547/7 in 1578/5 k.o. 2595 Škofije (ob hišnih št.Zg. Škofije 7C do E, 50C, 51A, 52F,B,D,G).

Oba sklepa sta bila sprejeta soglasno.

Obrazložitev se je glasila, da je prav tako pripravljen popis nujnih del za ohranjanje prevoznosti  (odvodnjavanje, betoniranje kolesnic, saniranje poškodovane cevi prelivnih grezničnih vod) do končne ureditve v skupnem znesku cca 7.500 EUR (brez DDV). Enako kot v primeru Plavje bi bilo smiselno pokazati pripravljenost reševanja lokalnega problema s participacijo KS iz namenskih sredstev.

Krajanka Mara Peskar je pod točko Pobude, predlogi, vprašanja podala  predlog glede dodatne ureditve kolesarske steze, ki pelje mimo Zadružnega doma, predvsem dodatnih označb omejitve hitrosti in označitev usmeritev. Odbor za infrastrukturo bo do naslednje seje  pripravil predlog reševanja.

Deli: