Začetek izgradnje 2.etape kanalizacije Zg.Škofije

kanalizacija Zg. Škofije

 

Po izvedenem razpisu zbiranja ponudb je Mestna občina Koper 1. septembra  v delo uvedla izvajalca  Grafist d.o.o. in Adriaing d.o.o . S tem dnem prične teči izvedbeni rok, ki je deset mesecev in pol, kar pomeni, da bi morala biti dela dokončana  do 16.julija 2018. Gradili se bodo kanalizacijski vodi in priključki  v vaškem jedru Drugih Škofij. Istočasno bo potekala obnova cevovoda Rižanskega vodovoda. Polagali naj bi se  tudi cevovodi  za telekomunikacije.

Na današnjem prvem operativnem sestanku je vodstvo KS dobilo zagotovilo, da bo v najkrajšem roku dostavljena pregledna situacija (načrt trase ) fekalnih in meteornih vodov, ki  se bodo gradili. KS bo objavila dokument na svoji internetni  internetni strani, v vitrini v ZD Škofije ter predala tiskan izvod dokumenta za izobešenje v vitrini pred  vaško hišo na 2.Škofijah.

Predlog Vodstva KS, da skliče informativni sestanek, na katerem bi izvajalca, nadzor in investitor (MOK) zainteresiranim krajanom podali vse informacije o predvidenem poteku izgradnje, ni bil sprejet. Urad za krajevne skupnosti pri MO Koper naj bi v naslednjem tednu poimensko pozval na skupni sestanek krajane, ki  se bodo priključevali na novo kanalizacijo. Za kontaktno osebo s strani krajanov zaselka je MOK imenovala Rina Hrvatina, predsednika Vaškega odbora Druge Škofije.

Razpravljali smo tudi o problematika zapore dostopov do gospodinjstev v času gradnje. Za ta namen naj bi se začasno uredilo parkirišče  na parc.š. 1578/4 k.o. Škofije, ki leži ob in za cerkvijo Druge Škofije. Glede na problematiko nezadostnih parkirišč v vasi je predsednik podal predlog , da bi svet KS lahko dal pobudo Uradu za javne gosp. službe in promet, da v času gradnje vzporedno izpelje postopek  o formalni ureditvi javnega  parkirišča za naselje Drugih škofij  na tem prostoru.Vaški odbor bo pozvan, da se o tem opredeli.

Izvajalca sta podala na MOK vlogo za ureditev začasne deponije in postavitev gradbiščnega kontejnerja na območju parkirišča pred pokopališčem  v velikosti cca 500 m2 oz v minimalni potrebni površini. KS temu ne nasprotuje ,vendar  želi, da se prostor omeji na SV del oziroma na območje nad drugim vhodom na parkirišče v smeri proti Tinjanu ter ustrezno zavaruje.Gradbinca opozori  tudi na prihajajoči 1. november, ko se povečuje obiskovanje pokopališča ter na parkiriščne potrebe športne dvorane Burja, v kateri  potekajo ligaška tekmovanja dvoranskega nogometa. Parkirišče vsakodnevno uporabljajo  tudi prosvetni delavci OŠ Škofije.

Vodstvo KS Škofije bo po potrebi v času izgradnje ob morebitnih nesporazumih na gradbišču nudilo ustrezno institucionalno podporo krajanom, kljub temu da si je investitor sam poiskal koordinatorja na terenu.

Fotogalerija

Deli: