Zahteve po sanaciji ceste na Elerjih

cesta elerji

Po zaključku gradbenih del vgradnje novega elektroenergetske zanke in transformatorja Elerji, ki so se izvajala aprila, maja in junija  2016, se na cesti že kažejo nekateri problemi.

Na pobudo članice sveta KS Škofije Samante Mikulandi je bil zato v drugi polovici avgusta z izvajalcem del opravljen ogled ceste. Prisotni so bili predstavniki izvajalca del CPK  Aleš Tominc in  Kristjan Rojc, iz KS  Škofije  Edmond Gašpar, Samanta Mikulandi in Darko Počkaj ter krajana Elerjev  Enjo Blažević in Anton Omar.

Ugotovljeno je bilo,  da so v dobrih dveh mesecih po zaključku del nastale  manjše lokalne udrtine  zaradi slabo izvedenega utrjevanja trase izkopa. Prisotna  krajana  Elerjev sta  povedala,  da so  v času zasipavanja izkopnega kanala videli  le površinsko utrjevanje  zasutja kanala in izrazili skrb nad nadaljnim posedanjem .

Ob ugotovljenih  poškodbah po zaključku del  in posedanjih so predstavniki KS Škofije  opozarili izvajalca (MOK)  in nadzor:

-          naj nemudoma sanirajo zdaj že vidne  poškodbe

-          da bodo obvestili lastnika javne površine (MOK) o zaznanih indicih morebitnih večjih  posedanj

-          da KS ne odobrava spajanje novega asfalta nad izkopnim kanalom s preostankom cestičša v »cik-cak« linijah, temveč  da bi te linije morale biti kar se da ravne

-          da se je pri ponovnem asfaltiranju na nekaterih odsekih puščalo pas  20-40 cm starega asfalta, ki bo zaradi morebitnih  kasnejših posedkov kompromitiran in ga bo moral lastnik ceste sam sanirati.

-          da je v soglasju lastnika ceste –Mestne občine Koper opredeljen  garancijski rok izvajalca in investitorja  v trajanju dveh  let prekratek in bi ga bilo smiselno podaljšati na 5 let , tako kot je opredeljeno v splošnih uzancah garancij za  tovrstna dela.

Fotogalerija

Deli: