Zbor občanov o šoli

Zbor občanov o šoli

V dvorani zadružnega doma je bil v sredo zbor občanov za območje Škofij, ki ga je sklical župan Boris Popovič. Nagovor pred polno dvorano, v kateri so bili številni občinski uslužbenci in občani drugih krajev, je začel:«"Sami veste, koliko časa smo čakali, da ustvarimo boljše pogoje za naše otroke. Nisem se prišel opravičevati, ravno nasprotno. Sem zadovoljen s projektom, ki sem vam ga prišel predstaviti. Niti slučajno ni res, da bo šola na pol obnovljena, da bo tukaj ostal azbest in podobno. Šola bo izjemna – tako kot ostale v koprski občini. Obnoviti nameravamo vse šole, ta na Škofijah je žal zadnja na vrsti, a to ni moja krivda."

O položaju šol in vrtecev v občini ter njihovi obnovi je govoril dobrih 40 minut in povedal, da energetska sanacija bo. Za razpravo je bilo malo časa. Svoje videnje in stališča je v imenu civilne iniciative ŠPET povedal Alan Radin, ki mu prikaz s power point prezentacijo ni bil omogočen. Pod peticijo za izgradnjo nove šole se je podpisalo že več kot 630 ljudi in z akcijo nadaljujejo.

V skoraj dveh urah je lahko razpravljalo  šest krajanov. Svoje mnenje je glede energetske sanacije podala tudi ravnateljica šole Vlasta Urška Baraga in na dejstva o slabem vzdrževanju šole odgovorila: “Vedno smo obnavljali in vlagali v nujno potrebne stvari.” Od Škofjotov pričakuje pozitiven odnos do šole in same sanacije. Šolo bodo, kot je napovedala, v celoti izpraznili že 31. maja, ko za otroke pripravljajo poseben program, ki zajema tečaje in različne dejavnosti, organizirano pa bo tudi podaljšano bivanje. “Poskrbljeno bo, da bomo šolsko leto končali normalno, torej 22. junija. Če ima kdo med vami kakršno koli vprašanje, veste, kje šola stoji. Preden podajate neverodostojne informacije, jih preverite pri nas.” Povedala je, da demografski podatki ne kažejo rasti otrok. Statistika govori drugače.

V KS Škofije je bilo leta 2008 377 otrok od rojstva do 14 leta starosti, lani jih je bilo že 504. Povečuje se tudi število prebivalcev, ki je lani znašalo že 3.349. V njem se delež otrok hitreje povečuje.

Na koncu je predsednik sveta KS Edmond Gašpar direktorici občinske uprave Sabini Mozetič za župana izročil 32 vprašanj iz obdobja tega mandata, ki so bila iz sveta KS v različnih oblikah že posredovana občini, vendar niso dobila odziva. Vprašanja bodo objavljena na internetni strani in tudi odgovori, takoj ko bodo iz občine prispeli. 

 

 

          
       

Fotogalerija

Deli: