Zbora krajanov v ponedeljek ne bo

izjava protest

 

Predsednik sveta KS je na današnjem protestu  krajanom podal zadnje informacije o nameri MNZ glede integracijske hiše. Informacija, ki so jo dobili tudi mediji, se glasi:

"Kot predsedujoči sveta naše skupnosti vas želilm seznaniti z zadnjimi informacijami, ki sem jih pridobival te dni in še včeraj popoldan, ki so pomembne za oblikovanje odnosa do zadnjih dogodkov. Prav je, da civilne iniciative izražajo oziroma izrazite svoja stališča. Ker so danes v nas uprte oči ne samo škofijske, ampak slovenske javnosti, menim,  da je potrebno prvenstveno izraziti nezadovoljstvo nad tem, da so nam odločevalci prikrivali informacije od polovice lanskega novembra do tega ponedeljka, ne pa do ljudi v stiski. Nihče do danes našo skupnost  tudi ni vprašal za mnenje ali stališče o morebitni umestitvi integracijske hiše v našo KS.

Ministrstvo me je včeraj opoldne seznanilo, da ni sprejta še nobena dokončna odločitev o integracijski hiši na Škofijah. O tem se bodo odločali v ponedeljek dopoldne in to nemudoma sporočili KS. V ponedeljek ob 15.00 je dogovorjen sestanek ministrstva z županom. Če bo beseda tekla o Škofijah, bi bilo zaradi nadaljnje transparentnosti prav, da na tem sestanku sodelujemo  tudi predstavnik KS in civilne iniciative. V ponedeljek zbora krajanov ne bo, saj morajo na MNZ najprej sprejeti odločitev, se o tem pogovoriti z občino in nam o tem podati uradne informacije.

V kolikor  se bo v ponedeljek sprejemala kakršna koli morebitna odločitev, ki bi se dotikala naše KS, bo za torek ob 18.00 uri sklican zbor krajanov. Ob morebitnem sklicu zbora so predstavniki ministrstva zagotovili svojo udeležbo in verjamem, da bodo enako storili tudi predstavniki občine. Krajani boste na spletni strani KS sprotno obveščani o dogajanju kot doslej, v primeru sklica zbora pa bomo v ponedeljek popoldne obvestila izobesili v oglasnih vitrinah KS in to objavili tudi preko lokalnih radijskih postaj.

V funkciji, ki mi je dodeljena, vam zagotavljam, da bom ščitil interese in voljo naše skupnosti. Imam pa tudi pravico do svojega ločenega osebnega stališča, ki sem ga tudi že javno izrazil.

To sporočilo sem napisal zato, da ne bo napačnih interpretacij ali manipulacij in ga predajam tudi medijem. Vesel bi bil, če se bi tako angažirano povezali tudi pri drugih pomembnih zadevah v KS kot so prizadevanja zato, da se ukinejo vinjete in drugo.

Škofije, 11.03.2017                                                                                                                                                   Edmond Gašpar                                                                                                                                                 Predsednik sveta KS Škofije

Deli: