Živ žav na igralu

Igralo Plavje

Sobotni dopoldan je bil kot naročen: sončen, a ne prevroč; Maksim je poskrbel za vesele otroške pesmice; starši so pripeljali otroke in novo igralo je bilo polno iz vseh strani. 

Z igro, ob otroškem živžavu je bilo tako novo igralo in dve klopi na Plavjah predano svojemu namenu. Predsednik sveta KS Škofije Edmond Gašpar je na kratko povedal, da so odlike postavljenega igrala v njegovi kakovosti, ki dosega najvišje standarde in je narejeno iz naravnih, otrokom in okolju prijaznih materialov. Poskrbljeno je tudi za varnost, prostor pod in okoli igrala pa je nasut z debelo plastjo drobnega prodca. Vsa dela in nakup igrala je v celoti investirala KS Škofije, kar je znašalo 6.700 evrov. 

Plavčan in svetnik Matjaž Čok je dodal, da se urejanje igrišča s tem še ni končalo in da bodo skupaj s krajani oblikovali še kakšno pobudo, na primer o postavitvi koša in še kakšnega elementa, ter jo s skupnimi močmi tudi uresničili. 

Ob igri ni manjkalo sladkih dobrot in pijače, najbolj pa so se vsi razveselili sosede Anice, ki je prinesla sveže pečeno pecivo z domačo slivovo marmelado. 

Prisotni so ob prijetnem kramljanju ugotavljali, da ima ograjeno igrišče dober potencial, da bi se na njem večkrat kaj dogajalo, da bi se družili in spoznavali.

 

 

Fotogalerija

Deli: